DISC TRAINING

WAT IS DE DISC METHODE?

DISC geeft met behulp van een eenvoudige en toegankelijke kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van effectiviteit op individueel, team- en organisatieniveau.

De DISC methode brengt iemands voorkeursstijlen, talenten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. We hebben al deze stijlen in ons, de combinatie hiervan bepaalt onze eigen persoonlijke stijl. 

Onze DISC training geeft inzicht in hoe wij van nature handelen, reageren en communiceren. Vooral wanneer de omstandigheden ongunstig worden, bij spanning en stress, heeft dit veel invloed op ons gedrag. DISC geeft verder ook inzicht in wat ons energie geeft en wat energie kost. 

Jouw DISC profiel legt de basis voor onze coachings waarin je jouw communicatie, samenwerking en performance kan versterken. Tijdens deze coaching ontdek je waar je aan kracht kan winnen door de unieke verschillen tussen mensen te herkennen en vooral te leren waarderen van elkaar. En van jezelf! DE BASIS IN 4 KLEUREN

DISC vertaalt gedragsvoorkeuren in 4 kleuren. Geen 'hokjesdenken' via LOTUS HR, want iedereen heeft alle vier kleuren in zich. Jouw unieke persoonlijkheid is een combinatie van deze kleuren. De vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we het liefst of gemakkelijkst laten zien:

  • DYNAMISCH           Vurig rood: snel, vastberaden en dynamisch naar het beste resultaat
  • INSPIREREND         Stralend geel: enthousiast zorgen voor een vrolijke groepssfeer
  • SOCIAAL                 Zacht groen: rustig zorgen voor harmonie en betekenisvolle relaties
  • CORRECT                Helder blauw: precies en analytisch naar de juiste informatie
IS DE DISC METHODE EEN PERSOONLIJKHEIDSTEST?

DISC meet een onderdeel van onze persoonlijkheid, maar is geen alomvattende persoonlijkheidstest. Een test houdt namelijk in dat je ervoor kunt slagen of niet, of dat het ene resultaat beter is dan het andere. Dat is met DISC niet het geval: Het ene profiel is niet beter dan het andere. Iedere persoonlijke stijl is uniek.

Een DISC stijl is dus niet ‘goed’ of ‘fout’. Iedere kleur heeft sterktes en uitdagingen afhankelijk van de context. Zijn de omstandigheden gunstig, dan passen we ons gedrag aan naar gelang de rol die we vervullen. Zijn de omstandigheden niet optimaal, dan zijn we geneigd om onbewust te reageren volgens onze primaire stijl.


IS DE DISC METHODE DAN EEN ANALYSE?

Ja, dat is nog de beste omschrijving. Een analyse velt geen oordeel, maar geeft een objectief beeld van de werkelijkheid. Een goede DISC analyse vertelt het verhaal over hoe mensen iets doen, wat hun kwaliteiten en uitdagingen zijn, en hun onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie.LOTUS - DISC METHODE

Omdat DISC een analyse is en geen oordeel velt, is DISC goed in te zetten daar waar mensen inzicht wensen te krijgen in zichzelf, en in anderen. Hierdoor kunnen we elkaar beter begrijpen en onze persoonlijke efficiëntie aanzienlijk vergroten. Bij LOTUS gebruiken wij de DISC methode dus in allerlei coachings en trainingen, zowel individueel als voor teams:

  • Coaching – Inzicht in eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten, stressmanagement, wat geeft jou energie en wat onttrekt energie. Verhoging van zelfkennis leidt tot betere keuzes.

  • Sales Development – Herkennen van de DISC stijl van de klant en hierop efficiënter afstemmen.

  • Team Coaching – Effectiever samenwerken, een meer betrokken team creëren met begrip voor elkaar.

  • Management Coaching – Inzicht in eigen leiderschapsstijl en de stijl van de ander.MEER WETEN OVER DISC?


Wij voorzien een coaching volledig afgestemd op jouw wensen, op maat. 

Onze coachings kunnen kwalitatief doorgaan bij LOTUS HR, in ons kantoor te Leuven.
Met evenveel plezier komen wij naar jullie toe, voor een coaching in jullie eigen werkomgeving.


Heb je er al helemaal zin in? Wij ook! 

Neem contact op met Kim Billiard om de mogelijkheden op maat verder te bespreken!


Contacteer Kim!


Meer items DISC TRAINING
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x