EXECUTIVE & INTERIM RECRUITMENT

ONZE SPECIALISATIE


AANWERVING VAN DIRECTIE EN MANAGEMENT

Of het nu een familiebedrijf, KMO, multinational in de privésector, overheid, non-profitorganisatie of gezondheidszorg betreft, onze focus en expertise ligt op het vinden van het juiste leiderschapsprofiel.

We hebben een doorgedreven ervaring in diverse sectoren, waaronder Executives, Public-Overheid, Human Resources, Life Sciences - Pharma & Chemie, Finance & Accounting, Sales & Office, Technics & Engineering, Logistics & Supply Chain.

Wat is Executive Recruitment? 

Executive recruitment is een gespecialiseerde vorm van recruitment waarbij je als bedrijf wordt geadviseerd op het gebied van werving en selectie van kandidaten voor hoge functies (boven de 100K), voor zowel vaste als projectmatige aanwervingen, zoals Interim Management.

Executive Search, ook wel bekend als headhunting, is een manier van rekruteren die altijd vertrekt vanuit een heel specifieke behoefte of vacature in een bedrijf. In deze krappe arbeidsmarkt wordt deze gespecialiseerde manier van rekruteren naast directieleden ook doorgetrokken in de search naar andere expert profielen.

Uw Executive vacature binnen één maand ingevuld

Gemiddeld wordt bij LOTUS HR een Executive Search vacature binnen één maand ingevuld. Hoe lukt dat in de huidige arbeidsmarkt? 
LOTUS HR heeft een mooie ervaring in Executive Talent Management, daarom behoort dit absoluut tot onze specialisatie. Dankzij een jarenlange ervaring in verschillende sectoren, kon ik een groot netwerk uitbouwen. Enerzijds dankzij de opgebouwde band die je creëert tijdens doorgedreven Management Coachings en Executive Assessments, anderzijds dankzij een jarenlange ervaring in Executive Search zelf.

Uw Interim Management vacature binnen 15 dagen ingevuld

Gemiddeld wordt bij LOTUS HR een Interim Management vacature ingevuld binnen 15 dagen. 
Dankzij een uitgebreid netwerk van Executives, waaraan jarenlang dagelijks wordt verder gebouwd, kan er snel geschakeld worden binnen een ruime pool van kwalitatieve kandidaten. Daarnaast is LOTUS HR een aantrekkelijke partner voor Executives, die de kwalitatieve aanpak en manier van werken weten te appreciëren. Dit wordt doorverteld en resulteert in maar liefst 100 spontane sollicitaties per maand van kwalitatieve en beschikbare topprofielen. Zij worden lid van de Talent Database van LOTUS HR, zo wordt er snel geschakeld en kwalitatief geserviced. Op die manier vul ik jouw Interim Management vacature dus snel in, én help ik de Interim Manager even snel aan een nieuwe opdracht. 

Meer lezen over onze werking van Interim Management? 

LOTUS HR

Voor welke vacatures kan je bij ons zoal terecht

Mijn netwerk binnen de C-Level Profiles is divers (€ +200K):

 • CEO      (Chief Executive Officer)
 • CTO      (Chief Technology Officer)
 • CFO      (Chief Financial Officer)
 • CMO     (Chief Marketing Officer)
 • CIO       (Chief Information Officer)
 • COO     (Chief Operating Officer)
 • CCO     (Chief Commercial Officer)
 • CHRO   (Chief Human Resources Officer)
 • CSO      (Chief Security Officer)
 • CSO      (Chief Sustainability Officer)
 • CDO      (Chief Data Officer)
 • ...


Ook voor management vacatures kan je uitgebreid terecht bij LOTUS HR (€ +100K): 

 • HR Manager
 • Finance Manager
 • Marketing Manager
 • Accounting Manager
 • Sales Manager
 • Office Manager
 • Plant Manager
 • Operations Manager
 • Technical Manager
 • Engineering Manager
 • Facility Manager
 • Maintenance Manager
 • Operational Excellence Manager
 • Sustainability Manager
 • Logistiek Manager
 • Supply Chain Manager
 • Purchasing Manager
 • Aankoop Manager
 • Fleet Manager
 • ICT Manager
 • ... Hoe werkt Executive Recruitment? 

Executive Recruitment via LOTUS HR begint steeds met een persoonlijk intakegesprek. Omdat mijn search voor jullie vaak vertrekt vanuit een specifieke nood of behoefte binnen jullie organisatie, wil ik deze eerst goed leren kennen. Op die manier kan ik vanuit mijn netwerk en expertise meteen op zoek gaan naar de juiste kandidaat, die zowel qua werkprofiel als qua persoonlijkheid en ingesteldheid een goede cultuurfit is. Tijdens dit intakegesprek geef ik ook steeds mijn advies over het gezochte profiel, en over de interne sollicitatieprocedure. 

Dit intakegesprek vraagt dus meteen van bij de start om dat wederzijds engagement

Van daaruit kan ik met volle focus verder aan de slag voor jullie. Ik werk aan een kwalitatieve targetlist en zoek daaruit de kandidaten die matchen met de ambitie, salaris, motivatie, cultuurfit,... die verwacht wordt. Hierin moet voor mij een goede match zijn voor beide partijen, want deze kandidaten geven vaak een stabiele carrière op voor de switch die ik hen voorstel. Zij leggen letterlijk hun carrière in mijn handen op dat moment en die verantwoordelijkheid neem ik niet licht op.

De eindkandidaten die ik het best zie matchen, worden voorgesteld in een helder screeningsrapport. Dit kan eventueel aangevuld worden met een Executive Assessment van de eindkandidaat.  

Tijdens de sollicitatiegesprekken begeleid ik het verloop steeds mee en bezorg achteraf snel de feedback van beide partijen. Als werkgever kiezen jullie voor de kandidaat met de beste fit in jullie organisatie. Van daaruit begeleid ik beide partijen in een akkoord over de loonvoorwaarden en een fijne opstart

LOTUS HR


Executive Recruitment  -  Executive Search

Executive Search is dus een gespecialiseerde vorm van recruitment, maar er is toch een wezenlijk verschil. 

In Executive Search zit veel diepgang en wederzijds engagement. Executive Search vertrekt vanuit de werkelijke uitdagingen waar een bedrijf voor staat. Een belangrijke nuance en een wezenlijk verschil in aanpak, voor het rekruterende bedrijf. Daarnaast waarderen ook de kandidaten deze kwaliteit en appreciëren ze deze kwalitatieve, persoonlijke aanpak.

Daarom breng ik eerst de concrete bedrijfsnoden in kaart en vertaal die naar de kandidaat. De knowhow en kennis verzamelen om dat te kunnen, vergt tijd en ervaring. Deze methodiek kan je dus niet vergelijken met die van interimkantoren of werving- en selectiekantoren. Zij werken vaak op tientallen vacatures tegelijk en richten zich voor invulling op beschikbare werkkrachten. Doordat zij zoveel vacatures aannemen voor die werkwijze, kunnen zij geen tijd en focus leggen op jouw vacature. Via Executive Search zit ook daar het grote verschil. Je geeft je vacature door en krijgt door ons volledige focus gelegd op het invullen ervan. Wij richten ons ook eerder naar die andere 70% van de markt: kwalitatieve kandidaten die nog aan het werk zijn en selectief uitkijken, maar getriggerd worden door onze voorstelling van jouw organisatie en vacature. 

Executive Search, headhunting, vereist een specifiek netwerk. Daarom connecteer ik doelbewust met het juiste talent en specifieke executives. Het feit dat ik dit al 10 jaar op deze manier aanpak, en dit combineer met Management Coaching en Talent Coaching, zorgt ervoor dat ik ondertussen kan putten uit een zeer kwalitatief netwerk voor deze Executive Searches. 

Ik werk gedreven in al mijn Executive Searches, maar steeds met integriteit, discretie, respect en met een persoonlijke aanpak die rendeert op lange termijn voor alle partijen. In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt deze vorm van recruitment naast directie ook doorgetrokken voor het invullen van andere gespecialiseerde profielen.

Ons kantoor is doelbewust gevestigd te Leuven, centraal in België, zodat wij voor werkgevers vanuit het hele land deze gespecialiseerde profielen kunnen aanbieden.EXECUTIVE ASSESSMENT

ASSESSMENT VAN DIRECTIE EN MANAGEMENT

Wat is een Executive Assessment? 

Het Executive Assessment is een doorgedreven evaluatieproces voor bestuurders, CEO’s, directieleden en management (in spe). Een Executive Assessment Center focust op specifieke competenties voor deze verantwoordelijke rol, maar ook op waarden, intrinsieke motivatie en cultural fit met de organisatie en het bestaande topmanagement.

Het wordt in verschillende situaties ingezet: 

 • Als onderdeel van Executive Hiring
 • In functie van Executive Talent Management
 • Voor interne promotie of Succession Planning
 • Als tool voor de opbouw van een sterk en complementair directie team
 • ... 

Via LOTUS HR start een Executive Assessment met een intake gesprek om dit op maat te kunnen opstellen. Over het algemeen kan een assessment binnen één week ingepland worden. Aan het einde volgt een rapportage gesprek waarbij we de conclusies uitgebreid kunnen doorspreken.


Hoe ziet een Executive Assessment bij LOTUS HR eruit? 

Samen met jou bepalen we de exacte invulling van het assessment. Dat is echt maatwerk. We verkennen zorgvuldig de opdrachten die jij dient te vervullen en de context waarbinnen je werkt of gaat werken. Ter voorbereiding dagen we je uit om al te reflecteren op jouw sterktes in relatie tot jouw leiderschapsprofiel en de te vervullen opdrachten in jouw job.

Ons Executive Assessment programma wordt dus telkens volledig op maat opgebouwd en kan bestaan uit functierelevante management cases en uitgebreide diepte-interviews. Dit legt de vaardigheden, ervaring, persoonlijkheid, waarden en drijfveren bloot. We stellen steeds een gedetailleerd programma samen dat aansluit op uw concrete vraag.

Rapportage van een Executive Assessment Center gebeurt bij ons altijd in dialoog met de deelnemer. Hij of zij krijgt uitgebreid de kans om persoonlijke inzichten, competenties, overtuiging en motivatie toe te lichten tijdens het assessment. Zo creëren we een optimale fit en openheid qua verwachtingen vanuit individu, directieteam en organisatie.Voorbeeld van een Executive Assessment Center


Dit Executive Assessment werd opgebouwd voor een nieuwe CCO en omvatte: 
 1. Reflectie diepte-interview:  Je hebt een doorgedreven interview met een adviseur die ruime ervaring heeft met assessments en rekrutering op topniveau. 
 2. Persoonlijkheid en gedragsvoorkeuren:  Jouw talenten en professionele drijfveren, gedragsvoorkeuren, leiderschapstijl, professionele meerwaarde voor de directie, persoonlijke waarden en ontwikkelpunten worden grondig in kaart gebracht.
 3. Praktijksimulaties:  Praktijksimulaties doen altijd een beroep op jouw leiderschapskwaliteiten en geven inzicht in het voorkeursgedrag dat jij als topmanager hanteert. Deze simulaties kunnen aangereikt worden door jouw directie of raad van bestuur zodat wij op maat een relevante simuatie kunnen opstellen.
 4. Presentatie:  Dankzij de business presentatie van een case, kan de executive in het assessment zijn of haar helder inzicht tonen, krijg je een duidelijk zicht op de communicatiestijl en de manier waarop procedures vertaald worden naar the field en/of the board. Voor deze presentatie betrekt LOTUS HR graag de directe collega's, zoals het management of directie. 
 5. Heldere en uitgebreide maatwerkrapportage:  De resultaten en bevindingen formuleren we in een helder en duidelijk benoemingsadvies. Dit betekent dus een uitgebreide maatwerkrapportage met een algemeen leiderschapsrapport, een analyse van het potentieel, beschrijving van de competenties, profielschets van de leider en het professioneel voorkeursgedrag, concreet ontwikkeladvies en conclusie.

Deze Assessment Centers kunnen worden opgebouwd als Selectie Assessment of Development Center. Voor zowel executives, management en andere leidinggevenden in jouw organisatie, wordt er volledig op maat gebouwd naar het beste assessment traject.Wat is de prijs van een Executive Recruitment opdracht? 

WERVING & SELECTIE

EXECUTIVE RECRUITMENT | Werving & Selectie

TRANSPARANTE PRIJSZETTING 

Zoals in alles, werkt LOTUS HR ook in de prijszetting graag transparant: deze wordt bepaald ahv het bruto jaarverloningspakket en/of het leiderschapsniveau. Bij LOTUS HR wordt een vast budget besproken bij aanvang van de opdracht, wat vaak het geval is voor de search naar high level executives. De verloning van sommige C-Level profielen kan jouw recruitment budget namelijk best de hoogte in jagen. Een vast bedrag bij aanvang van de executive recruitment opdracht, is dan een goede oplossing!

Tarief
 • Middle Management / Expert Profielen  (€ tot 100K)                                     23.000 Euro* 
 • Hoger Management  (€ 100K - € 200K)                                                            25.000 Euro*
 • C-Level profielen / Directie- en Kaderleden  (€ +200K)                                  30.000 Euro*

 • Interim Manager Recruitment                                                                             15.000 Euro** 

*Berekend op de courante recruitment doorlooptijd van A-Z bij LOTUS HR, van gemiddeld 30 dagen. 
**Berekend op de courante recruitment doorlooptijd voor Interim Management, van gemiddeld 15 dagen. 
-------------------------------------------------------------------


EXECUTIVE SEARCH OPDRACHT - RETAINER FEE

Voor een executive search opdracht werk ik met een retainer fee. Dit betekent concreet dat het tarief hetzelfde blijft zoals hierboven, maar je betaalt bij opstart van de search een gedeelte van die fee op voorhand. Retained recruitment is gebaseerd op exclusieve werving, we gaan een commitment met elkaar aan voor een opdracht.


Retainer Fee
 • Middle Management / Expert Profielen  (€ tot 100K)                                      5.000 Euro 
 • Hoger Management  (€ 100K - € 200K)                                                             7.000 Euro
 • C-Level profielen / Directie- en Kaderleden  (€ +200K)                                 10.000 Euro

 • Interim Manager Recruitment                                                                              5.000 Euro 

Onze tarieven zijn exclusief 21% BTW en onze facturen zijn betaalbaar binnen de 15 dagen factuurdatum.
Alle offertes en facturen worden opgemaakt onder de algemene voorwaarden van BILLIARD BV.

 

BESPREEK JE GRAAG EEN ANDERE OF SPECIFIEKE OPDRACHT? 

Neem dan even contact op voor een offerte op maat:  kim@lotushr.be of 0468/333.115 

LOTUS HR


TARIEF EXECUTIVE ASSESSMENT

 • Executive Assessment                       2000 Euro  (excl. BTW)
 • Management Assessment                1750 Euro  (excl. BTW) 
 • Leadership Assessment                    1500 Euro  (excl. BTW) 
 • Talent Assessment                             1500 Euro  (excl. BTW) 

Je mag me steeds contacteren voor een offerte op maat, die werving & selectie van een Executive combineert met een doorgedreven Assessment Center.   LEADERSHIP COACHING

Een assessment wordt specifiek opgesteld om talenten te spotten in functie van een specifieke rol.
Wens je je management talenten verder te ontwikkelen? Dan is een leadership coaching een mooie optie voor jou!

De Business Coach / Executive Coach van LOTUS HR is Kim Billiard. Zij is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en performance coaching dankzij concrete, oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coaching.

TARIEF
 • Halve dag coaching zonder rapportage             750 Euro  (excl. BTW)
 • Halve dag coaching met rapportage                  950 Euro  (excl. BTW)
 • Hele dag coaching zonder rapportage              1250 Euro  (excl. BTW)
 • Hele dag coaching met rapportage                   1450 Euro  (excl. BTW) 

Het tarief voor deze coachings op maat hangt dus af van de duurtijd die wordt afgesproken. Een indicatie van mijn dagtarief vind je hierboven terug.
Voor welke vacatures kan je bij ons zoal terecht?

Mijn netwerk binnen de C-Level Profiles is divers (€ +200K):

 • CEO      (Chief Executive Officer)
 • CTO      (Chief Technology Officer)
 • CFO      (Chief Financial Officer)
 • CMO     (Chief Marketing Officer)
 • CIO       (Chief Information Officer)
 • COO     (Chief Operations Officer)
 • CCO     (Chief Commercial Officer)
 • CHRO   (Chief Human Resources Officer)
 • CSO      (Chief Security Officer)
 • CSO      (Chief Sustainability Officer)
 • CDO      (Chief Data Officer)
 • ...


Ook voor Management vacatures kan je uitgebreid terecht bij LOTUS HR (€ +100K): 

 • HR Manager
 • Finance Manager
 • Marketing Manager
 • Accounting Manager
 • Sales Manager
 • Office Manager
 • Plant Manager
 • Operations Manager
 • Technical Manager
 • Engineering Manager
 • Facility Manager
 • Maintenance Manager
 • Operational Excellence Manager
 • Sustainability Manager
 • Logistiek Manager
 • Supply Chain Manager
 • Purchasing Manager
 • Aankoop Manager
 • Fleet Manager
 • ICT Manager
 • ... 


EXPERTISE IN 8 VERSCHILLENDE SECTOREN

Mijn grootste netwerk heb ik binnen Executive profielen. Daarom kan je me steeds inschakelen voor zowel coaching als rekrutering van C-Level profiles, directieleden en kaderleden, management,...

Ontdek hieronder met welke profielen en sectoren ik een mooie expertise mocht opbouwen! TARIEVEN

LOTUS HR werkt zeer open en transparant, dit uit zich ook in de tarieven.
Je geef jou dus graag meteen een eerste indruk van de tarificatie die hoort bij ons partnership.  

LOTUS HRHR Business Coach

De krapte op de arbeidsmarkt blijft duren en ik zie hier de komende 5 à 10 jaar nog geen verandering in komen, helaas. Dankzij mijn jarenlange samenwerking met bedrijfsleiders en HR, heb ik een visie uitgebouwd over hoe we de interne problematiek die met die krapte gepaard gaat, kunnen aanpakken op bedrijfsniveau. Onderneming per onderneming probeer ik te helpen door deze visie te delen, én vooral door deze concreet mee uit te werken. In elke organisatie is die uitwerking namelijk wat anders, je kan mij dan ook volledig op maat inzetten om concrete HR Business projecten mee uit te werken.MAAK EEN AFSPRAAK

Neem gerust rechtstreeks contact met me op via 0468/333.115 of kim@lotushr.be

Ik verwelkom je graag op ons kantoor, uitsluitend op afspraak.
LOTUS HR - de achterliggende betekenis van de LOTUS bloem:

"Deze bloem ontstaat in de duisternis en eenmaal boven water groeit zij uit tot een prachtige bloem.
Ze staat voor de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin."


EXECUTIVE & INTERIM RECRUITMENT
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x