RECRUITMENT PROCESS OUTSOURCING (RPO)

Ondersteuning nodig in het rekruteringsproces van je vaste aanwervingen? 

Werkgevers beseffen dat ze voor hun rekrutering een échte Recruitment Partner nodig hebben die voor hen het verschil weet te maken, en de rekrutering voor hen deels of volledig uit handen neemt. Wel, daar zorg ik graag voor!

Want rekrutering is meer dan ooit een specialisatie op zichzelf geworden waarbij je doorgedreven expertise in HR nodig hebt en combineert met psychologisch inzicht, marketing, commerciële skills en snelheid. Zie ons enerzijds als ambassadeur van uw bedrijfscultuur, anderzijds zien wij écht de talenten van mensen en weten we de perfecte match te maken tussen dit talent en jullie bedrijfscultuur!


RECRUITMENT PROCESS OUTSOURCING (RPO)  
ONZE OPLOSSINGEN

Volledig op maat! 

Je kan je rekruteringsproces volledig of gedeeltelijk aan ons uitbesteden, altijd op maat, maar hier vind je alvast enkele voorbeelden van onze RPO. 

 1. Gedeeltelijke outsourcing:
  Wij leren je bedrijf graag beter kennen en zorgen voor het juiste advies qua recruitment strategie en optimaliseren de bestaande recruitment processen.

 2. Gedeeltelijke outsourcing:
  Wij helpen concreet met de rekrutering van je vaste vacature(s), waarbij wij voor jou het hele proces voor die vacature overnemen. Het contact met de hiring manager, het opstellen van een kwalitatief functieprofiel en vacaturetekst met bijhorend marktconform loonpakket, de selectiegesprekken met mogelijks aanvullend assessment en uiteraard zorgen wij doorheen dit hele traject voor een TOP candidate experience!

 3. Volledige outsourcing:
  Wij nemen als Recruitment Partner en specialist uw volledige rekruteringsproces over, zo kan je zelf focussen als CEO op operationele managementtaken of als HR Manager kan je je dan meer focussen op projecten,... Wij versterken als ambassadeurs uw bedrijfscultuur, uw Employer Branding. Voor talenten is dit tegenwoordig bijzonder belangrijk en vaak zelfs doorslaggevend in hun keuze.
  Wij adviseren in uw recruitment strategie en optimaliseren de bestaande processen. Wij vullen je vaste vacatures in en voorzien de contacten met de hiring managers en kandidaten tot eindfase. Hierbij zorgen wij steeds voor een top candidate experience én een kwalitatieve onboarding strategie en concreet traject, zodat die positieve experience zich blijft verderzetten lang na opstart!

Wil je ons graag als Recruitment Partner en besteed je graag een deel van je rekruteringsproces uit of wens je advies van onze experts?

Neem contact op met mevr. Kim Billiard!


Voor welke vacatures kan je bij ons zoal terecht

Mijn netwerk binnen de C-Level Profiles is divers (€ +200K):

 • CEO      (Chief Executive Officer)
 • CTO      (Chief Technology Officer)
 • CFO      (Chief Financial Officer)
 • CMO     (Chief Marketing Officer)
 • CIO       (Chief Information Officer)
 • COO     (Chief Operating Officer)
 • CCO     (Chief Commercial Officer)
 • CHRO   (Chief Human Resources Officer)
 • CSO      (Chief Security Officer)
 • CSO      (Chief Sustainability Officer)
 • CDO      (Chief Data Officer)
 • ...


Ook voor Management vacatures kan je uitgebreid terecht bij LOTUS HR (€ +100K): 

 • HR Manager
 • Finance Manager
 • Marketing Manager
 • Accounting Manager
 • Sales Manager
 • Office Manager
 • Plant Manager
 • Operations Manager
 • Technical Manager
 • Engineering Manager
 • Facility Manager
 • Maintenance Manager
 • Operational Excellence Manager
 • Sustainability Manager
 • Logistiek Manager
 • Supply Chain Manager
 • Purchasing Manager
 • Aankoop Manager
 • Fleet Manager
 • ICT Manager
 • ... 


8 VERSCHILLENDE SECTOREN

Mijn grootste netwerk heb ik binnen Executive Search. Daarom kan je me steeds inschakelen voor zowel coaching als rekrutering van C-Level profiles, directieleden en kaderleden, management,...

Ontdek hieronder in welke sectoren ik een mooie expertise mocht opbouwen! 
HR Business Coach

De krapte op de arbeidsmarkt blijft duren en ik zie hier de komende 5 à 10 jaar nog geen verandering in komen, helaas. Dankzij mijn jarenlange samenwerking met bedrijfsleiders en HR, heb ik een visie uitgebouwd over hoe we de interne problematiek die met die krapte gepaard gaat, kunnen aanpakken op bedrijfsniveau. Onderneming per onderneming probeer ik te helpen door deze visie te delen, én vooral door deze concreet mee uit te werken. In elke organisatie is die uitwerking namelijk wat anders, je kan mij dan ook volledig op maat inzetten om concrete HR Business projecten mee uit te werken. TARIEVEN

LOTUS HR werkt zeer open en transparant, dit uit zich ook in de tarieven.
Je geef jou dus graag meteen een eerste indruk van de headhunting tarificatie die hoort bij ons partnership als klant-werkgever, en van de coaching tarieven.  KRAPPE ARBEIDSMARKT

EXECUTIVE SEARCH - METHODIEK

Dankzij mijn jarenlange ervaring in de methodiek Executive Search, trek ik deze manier van rekruteren door in de zoektocht naar geschikte kandidaten in verschillende sectoren. Dus niet enkel voor mijn zoektocht naar directieleden, maar naar alle profielen. In deze krappe arbeidsmarkt loont dat!


Wat is Executive Recruitment ? 

Executive Recruitment is een gespecialiseerde vorm van recruitment waarbij je als bedrijf wordt geadviseerd op het gebied van werving en selectie van kandidaten voor hoge functies (boven de 100K), voor zowel vaste als projectmatige aanwervingen.

Executive Search, ook wel bekend als headhunting, is een manier van rekruteren die altijd vertrekt vanuit een heel specifieke behoefte of vacature in een bedrijf. In deze krappe arbeidsmarkt wordt deze gespecialiseerde manier van rekruteren naast directieleden ook doorgetrokken in de search naar andere profielen.

LOTUS HR heeft een mooie ervaring in Executive Search, daarom behoort dit absoluut tot onze specialisatie. Dankzij een jarenlange ervaring in verschillende sectoren, kon ik een groot netwerk uitbouwen. Enerzijds dankzij de opgebouwde band die je creëert tijdens doorgedreven Management Coachings en Executive Assessments, anderzijds dankzij een jarenlange ervaring in Executive Search zelf.Hoe werkt Executive Recruitment? 

Executive Recruitment via LOTUS HR begint steeds met een persoonlijk intakegesprek. Omdat mijn search voor jullie vaak vertrekt vanuit een specifieke nood of behoefte binnen jullie organisatie, wil ik deze eerst goed leren kennen. Op die manier kan ik vanuit mijn netwerk en expertise meteen op zoek gaan naar de juiste kandidaat, die zowel qua werkprofiel als qua persoonlijkheid en ingesteldheid een goede cultuurfit is. Tijdens dit intakegesprek geef ik ook steeds mijn advies over het gezochte profiel, en over de interne sollicitatieprocedure. 

Dit intakegesprek vraagt dus meteen van bij de start om dat wederzijds engagement

Van daaruit kan ik met volle focus verder aan de slag voor jullie. Ik werk aan een kwalitatieve targetlist en zoek daaruit de kandidaten die matchen met de ambitie, salaris, motivatie, cultuurfit,... die verwacht wordt. Hierin moet voor mij een goede match zijn voor beide partijen, want deze kandidaten geven vaak een stabiele carrière op voor de switch die ik hen voorstel. Zij leggen letterlijk hun carrière in mijn handen op dat moment en die verantwoordelijkheid neem ik niet licht op.

De eindkandidaten die ik het best zie matchen, worden voorgesteld in een helder screeningsrapport. Dit kan eventueel aangevuld worden met een Executive Assessment van de eindkandidaat.  

Tijdens de sollicitatiegesprekken begeleid ik het verloop steeds mee en bezorg achteraf snel de feedback van beide partijen. Als werkgever kiezen jullie voor de kandidaat met de beste fit in jullie organisatie. Van daaruit begeleid ik beide partijen in een akkoord over de loonvoorwaarden en een fijne opstart


Executive Search  -  Executive Recruitment

Executive Search is dus een gespecialiseerde vorm van recruitment, maar er is toch een wezenlijk verschil. 

In Executive Search zit veel diepgang en wederzijds engagement. Executive Search vertrekt vanuit de werkelijke uitdagingen waar een bedrijf voor staat. Een belangrijke nuance en een wezenlijk verschil in aanpak, voor het rekruterende bedrijf. Daarnaast waarderen ook de kandidaten deze kwaliteit en appreciëren ze deze kwalitatieve, persoonlijke aanpak.

Daarom breng ik eerst de concrete bedrijfsnoden in kaart en vertaal die naar de kandidaat. De knowhow en kennis verzamelen om dat te kunnen, vergt tijd en ervaring. Deze methodiek kan je dus niet vergelijken met die van interimkantoren of werving- en selectiekantoren. Zij werken vaak op tientallen vacatures tegelijk en richten zich voor invulling op beschikbare werkkrachten. Doordat zij zoveel vacatures aannemen voor die werkwijze, kunnen zij geen tijd en focus leggen op jouw vacature. Via Executive Search zit ook daar het grote verschil. Je geeft je vacature door en krijgt door ons volledige focus gelegd op het invullen ervan. Wij richten ons ook eerder naar die andere 70% van de markt: kwalitatieve kandidaten die nog aan het werk zijn en selectief uitkijken, maar getriggerd worden door onze voorstelling van jouw organisatie en vacature. 

Executive Search, headhunting, vereist een specifiek netwerk. Daarom connecteer ik doelbewust met het juiste talent en specifieke executives. Het feit dat ik dit al 10 jaar op deze manier aanpak, en dit combineer met Management Coaching en Talent Coaching, zorgt ervoor dat ik ondertussen kan putten uit een zeer kwalitatief netwerk voor deze Executive Searches. 

Ik werk gedreven in al mijn Executive Searches, maar steeds met integriteit, discretie, respect en met een persoonlijke aanpak die rendeert op lange termijn voor alle partijen. In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt deze vorm van recruitment naast directie ook doorgetrokken voor het invullen van andere gespecialiseerde profielen.

Ons kantoor is doelbewust gevestigd te Leuven, centraal in België, zodat wij voor werkgevers vanuit het hele land deze gespecialiseerde profielen kunnen aanbieden.Wat is de prijs van een Executive Recruitment opdracht? 

EXECUTIVE SEARCH | Werving & Selectie

1. PARTNERSHIP

In een partnership werk ik steeds 'no cure, no pay', zodat je deze fee pas betaalt zodra de eindkandidaat zijn/haar contract effectief ondertekent. Een partnership met LOTUS HR houdt in dat de vacature uitsluitend aan LOTUS HR wordt toevertrouwd en wij als partner voor verschillende opdrachten worden ingezet doorheen de samenwerking.

Qua tarief werk ik graag met een eenvoudig te berekenen fee.
De fee voor werving & selectie bedraagt namelijk een vast percentage van het bruto jaarloon.

 • Het bruto jaarloon wordt meestal als volgt berekend: (voltijds bruto maandloon x 13.92) + ev. bonussen;
 • Zit er een bedrijfswagen in het loonpakket, dan wordt dit bruto jaarloon verhoogd met 7500 Euro;
 • Extralegale voordelen van eco- en maaltijdcheques worden niet extra bijgerekend.

Tarief
 • Middle Management / Expert Profielen (€ +100K)                                          23% selectiefee
 • Hoger Management / Kaderleden / C-Level profielen (€ +200K)                  25% selectiefee    

-------------------------------------------------------------------


2. EENMALIGE OPDRACHT

Voor een éénmalige opdracht werk ik met een retainer fee. Dit betekent concreet dat het tarief hetzelfde blijft zoals hierboven, maar je betaalt bij aanvang van de opdracht een gedeelte van die fee op voorhand. Retained recruitment is gebaseerd op exclusieve werving, we gaan een commitment met elkaar aan voor een opdracht.  


Retainer Fee
 • Middle Management / Expert Profielen (€ +100K)                                            5.000 Euro 
 • Hoger Management / Kaderleden / C-Level profielen (€ +200K)                    7.500 Euro  


Neem contact op voor een offerte op maat voor C-Level profielen.
Op die manier kan ook een vast budget besproken worden bij aanvang van de zoektocht, 
wat vaak het geval is bij de search naar high level executives. 


TARIEF EXECUTIVE ASSESSMENT

 • Executive Assessment                       2000 Euro  (excl. BTW)
 • Management Assessment                1750 Euro  (excl. BTW) 
 • Leadership Assessment                    1500 Euro  (excl. BTW) 
 • Talent Assessment                             1500 Euro  (excl. BTW) 

Je mag me steeds contacteren voor een offerte op maat, die werving & selectie van een Executive combineert met een doorgedreven Assessment Center.   LEADERSHIP COACHING

Een assessment wordt specifiek opgesteld om talenten te spotten in functie van een specifieke rol.
Wens je je management talenten verder te ontwikkelen? Dan is een leadership coaching een mooie optie voor jou!

De Business Coach / Executive Coach van LOTUS HR is Kim Billiard. Zij is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en performance coaching dankzij concrete, oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coaching.

TARIEF
 • Halve dag coaching zonder rapportage             750 Euro  (excl. BTW)
 • Halve dag coaching met rapportage                  950 Euro  (excl. BTW)
 • Hele dag coaching zonder rapportage              1250 Euro  (excl. BTW)
 • Hele dag coaching met rapportage                   1450 Euro  (excl. BTW) 

Het tarief voor deze coachings op maat hangt dus af van de duurtijd die wordt afgesproken. Een indicatie van mijn dagtarief vind je hierboven terug.

LOTUS HR - de achterliggende betekenis van de LOTUS bloem:

"Deze bloem ontstaat in de duisternis en eenmaal boven water groeit zij uit tot een prachtige bloem.
Ze staat voor de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin."

LOTUS HR


Ontdek mijn andere RECRUITMENT SERVICES! RECRUITMENT PROCESS OUTSOURCING (RPO)
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x