EXECUTIVE ASSESSMENT

ONZE SPECIALISATIE


ASSESSMENT VAN DIRECTIE EN MANAGEMENT

Wat is een Executive Assessment? 

Het Executive Assessment is een doorgedreven evaluatieproces voor bestuurders, CEO’s, directieleden en management (in spe). Een Executive Assessment Center focust op specifieke competenties voor deze verantwoordelijke rol, maar ook op waarden, intrinsieke motivatie en cultural fit met de organisatie en het bestaande topmanagement.

Het wordt in verschillende situaties ingezet: 

 • Als onderdeel van Executive Hiring
 • In functie van Executive Talent Management
 • Voor interne promotie of Succession Planning
 • Als tool voor de opbouw van een sterk en complementair directie team
 • ... 

Via LOTUS HR start een Executive Assessment met een intake gesprek om dit op maat te kunnen opstellen. Over het algemeen kan een assessment binnen één week ingepland worden. Aan het einde volgt een rapportage gesprek waarbij we de conclusies uitgebreid kunnen doorspreken.

LOTUS HR Assessment


Hoe ziet een Executive Assessment bij LOTUS HR eruit? 

Samen met jou bepalen we de exacte invulling van het assessment. Dat is echt maatwerk. We verkennen zorgvuldig de opdrachten die jij dient te vervullen en de context waarbinnen je werkt of gaat werken. Ter voorbereiding dagen we je uit om al te reflecteren op jouw sterktes in relatie tot jouw leiderschapsprofiel en de te vervullen opdrachten in jouw job.

Ons Executive Assessment programma wordt dus telkens volledig op maat opgebouwd en kan bestaan uit functierelevante management cases en uitgebreide diepte-interviews. Dit legt de vaardigheden, ervaring, persoonlijkheid, waarden en drijfveren bloot. We stellen steeds een gedetailleerd programma samen dat aansluit op uw concrete vraag.

Rapportage van een Executive Assessment Center gebeurt bij ons altijd in dialoog met de deelnemer. Hij of zij krijgt uitgebreid de kans om persoonlijke inzichten, competenties, overtuiging en motivatie toe te lichten tijdens het assessment. Zo creëren we een optimale fit en openheid qua verwachtingen vanuit individu, directieteam en organisatie.Voorbeeld van een Executive Assessment Center


Dit Executive Assessment werd opgebouwd voor een nieuwe CCO en omvatte: 
 1. Reflectie diepte-interview:  Je hebt een doorgedreven interview met een adviseur die ruime ervaring heeft met assessments en rekrutering op topniveau. 
 2. Persoonlijkheid en gedragsvoorkeuren:  Jouw talenten en professionele drijfveren, gedragsvoorkeuren, leiderschapstijl, professionele meerwaarde voor de directie, persoonlijke waarden en ontwikkelpunten worden grondig in kaart gebracht.
 3. Praktijksimulaties:  Praktijksimulaties doen altijd een beroep op jouw leiderschapskwaliteiten en geven inzicht in het voorkeursgedrag dat jij als topmanager hanteert. Deze simulaties kunnen aangereikt worden door jouw directie of raad van bestuur zodat wij op maat een relevante simuatie kunnen opstellen.
 4. Presentatie:  Dankzij de business presentatie van een case, kan de executive in het assessment zijn of haar helder inzicht tonen, krijg je een duidelijk zicht op de communicatiestijl en de manier waarop procedures vertaald worden naar the field en/of the board. Voor deze presentatie betrekt LOTUS HR graag de directe collega's, zoals het management of directie. 
 5. Heldere en uitgebreide maatwerkrapportage:  De resultaten en bevindingen formuleren we in een helder en duidelijk benoemingsadvies. Dit betekent dus een uitgebreide maatwerkrapportage met een algemeen leiderschapsrapport, een analyse van het potentieel, beschrijving van de competenties, profielschets van de leider en het professioneel voorkeursgedrag, concreet ontwikkeladvies en conclusie.

Deze Assessment Centers kunnen worden opgebouwd als Selectie Assessment of Development Center. Voor zowel executives, management en andere leidinggevenden in jouw organisatie, wordt er volledig op maat gebouwd naar het beste assessment traject.TARIEF

 • Executive Assessment                       2000 Euro  (excl. BTW)
 • Management Assessment                1750 Euro  (excl. BTW) 
 • Leadership Assessment                    1500 Euro  (excl. BTW) 
 • Talent Assessment                             1500 Euro  (excl. BTW) 

Je mag me steeds contacteren voor een offerte op maat, die werving & selectie van een Executive combineert met een doorgedreven Assessment Center.   Liever een coachingtraject? 

Een assessment wordt specifiek opgesteld om talenten te spotten in functie van een specifieke rol.
Wens je je management talenten verder te ontwikkelen? Dan is een coaching op langere termijn een mooie optie voor jou!

De Business Coach / Executive Coach van LOTUS HR is Kim Billiard. Zij is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en performance coaching dankzij concrete, oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coaching.

TARIEF
 • Halve dag coaching met rapportage                  950 Euro  (excl. BTW)
 • Halve dag coaching zonder rapportage             750 Euro  (excl. BTW)
 • Hele dag coaching met rapportage                   1450 Euro  (excl. BTW) 
 • Hele dag coaching zonder rapportage              1250 Euro  (excl. BTW)

Het tarief voor deze coachings op maat hangt dus af van de duurtijd die wordt afgesproken. Een indicatie van mijn dagtarief vind je hierboven terug.
MAAK EEN AFSPRAAK

Neem gerust rechtstreeks contact met me op via 0468/333.115 of kim@lotushr.be
LOTUS HR - de achterliggende betekenis van de LOTUS bloem:

"Deze bloem ontstaat in de duisternis en eenmaal boven water groeit zij uit tot een prachtige bloem.
Ze staat voor de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin."EXECUTIVE ASSESSMENT
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x