Kim Billiard

Owner & Founder van LOTUS HR

"Ik rekruteer en coach de beste leiders voor mijn klanten".

Kim Billiard

Kim Billiard is de trotse oprichter en eigenaar van LOTUS HR. Ze heeft meer dan 22 jaar werkervaring, waarvan 11 jaar in de HR-sector en is gespecialiseerd in het vinden van senior leiders voor een breed scala aan bedrijven. Kim is ook een Executive Coach en helpt klanten hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.


Kim is een gedreven en enthousiaste professional die gepassioneerd is door het helpen van bedrijven om hun doelen te bereiken. Ze is een sterke leider en coach, en ze is toegewijd om haar klanten te helpen het beste uit zichzelf te halen.


Oplossingsgerichte en prestatiegerichte Leadership Coach

Binnen LOTUS HR is Kim Billiard de Business Coach / Executive Coach, gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en performance coaching dankzij concrete, oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coaching. Ze fungeert in deze rol als externe, neutrale sparringspartner doorheen het hele coaching traject.Lees hier het interview met Kim voor House of Executives

Kim Billiard


Headhunter van Executives en Bestuurder van LOTUS HR


"Ondertussen heb ik meer dan 22 jaar werkervaring mogen opbouwen.
En geen dag heb ik me verveeld!

Zelf heb ik mijn carrière uitgebouwd in verschillende sectoren, waaronder voornamelijk klantgerichte jobs in Finance, Marketing & PR en meer dan 11 jaar ondertussen in de HR sector. Hier hield ik me graag bezig met het oprichten van nieuwe HR-kantoren, waarbij ik verantwoordelijk was voor de businessplannen, marktbewerking, de praktische organisatie en opleiding van recruiters en managers. Een héél fijne tijd waarin ik mijn passie voor mensen, talenten en HR ontdekte!

Omdat ik me iets minder kon vinden in de werking van uitzendketens binnen de commerciële HR sector, startte ik zelf een Executive Recruitment Agency op. Mijn business model werd doelbewust op boutique-schaal opgericht, volledig gefocust op kwaliteit. Binnen LOTUS HR heb ik de specialisatie Executive Talent Management verder ontwikkeld: recruitment, headhunting, assessment en coaching van directieleden en management."


LOTUS HR | Executive & Interim Recruitment van C-Suite en Management

Met de opstart van LOTUS HR is het mijn doel om het verschil te maken in de markt, dankzij een kwalitatieve aanpak. Bij mij kom je niet terecht in een recruitment keten waar KPI's vaak grootser heersen dan het menselijke aspect. Bij mij kom je ook écht terecht bij mij persoonlijk: ik ga uitgebreid luisteren naar jouw carrière verhaal en ambities, en uitsluitend op maat van jou werken. Op zoek naar de geschikte werkomgeving die uniek met jou matcht. Zie mij dus gerust als jouw persoonlijke carrièrecoach. En niet enkel voor de plaatsing van een nieuwe job, maar doorheen jouw volledige carrièrepad.


HR Business Coach

De krapte op de arbeidsmarkt blijft duren en ik zie hier de komende 5 à 10 jaar nog geen verandering in komen, helaas. Dankzij mijn jarenlange samenwerking met bedrijfsleiders en HR, heb ik een visie uitgebouwd over hoe we de interne problematiek die met die krapte gepaard gaat, kunnen aanpakken op bedrijfsniveau. Onderneming per onderneming probeer ik te helpen door deze visie te delen, én vooral door deze concreet mee uit te werken. In elke organisatie is die uitwerking namelijk wat anders, je kan mij dan ook volledig op maat inzetten om concrete HR Business projecten mee uit te werken.


HR Partner

Daarnaast zijn in deze krappe arbeidsmarkt veel bedrijven op zoek naar een professioneel partnership, een echte HR Partner. Ik focus me graag op de core business van het rekruteren, waar ik voor alle partijen het verschil kan maken. Ik hou namelijk van een doorgedreven, warmzakelijk partnership met mijn klanten en werk graag als carrièrepartner en coach voor mijn kandidaten. Op die manier maak ik echt het verschil voor mensen, en daaruit haal ik ontzettend veel voldoening.

Zeer selectief voor klant-werkgevers

Ik stel me wel steeds zeer selectief op naar de werkgevers waarmee ik samenwerk. De meeste werkgevers ken ik al 10 jaar lang en hierdoor konden we al een mooi partnership opbouwen. Dit betekent dat LOTUS HR een meerwaarde is in de employer branding die zo belangrijk is in deze markt, bij de zoektocht naar nieuw talent. Wat ik belangrijk vind wanneer er een partnership wordt opgebouwd, is een warmzakelijke bedrijfscultuur. Een degelijke onboarding en coachende leidinggevenden / hiring managers. Dit is erg belangrijk voor mij omdat mijn expertise in rekrutering ligt en ik goede kandidaten in enkel de beste werkomgeving wil plaatsen.


Focus op kwaliteit

Omdat ik kwaliteit zo belangrijk vind, kan je bij mij niet terecht met al jouw vacatures. Ik focus me liever op één of enkele van jouw vaste vacatures per maand, zodat ik mijn aandacht hier volledig en exclusief voor jou kan aan wijden. Dankzij deze sterk kwalitatieve focus op een beperkter aantal vacatures, kan ik ook snelheid in het rekruteringsproces brengen.

"Helping one person might not change the world, but it might change the world for one person."

Kim BilliardCarrièrecoach & DISC

DISC - Kleurentaal

Naast rekrutering zijn we gedreven in coachings en trainingen. Ikzelf heb het geluk gehad al sinds de beginjaren van mijn carrière met de kleurentaal (DISC) in contact te mogen komen. Zelf heb ik tientallen opleidingen en trainingen gevolgd en was vanaf het allereerste moment volledig overtuigd van de waarde hiervan. Het gaf me een streepje voor bij klantencontacten, om positief om te gaan met mijn collega's en leidinggevenden en absoluut in mijn eigen zelfontwikkeling.

Ik geniet er dan ook volop van om hier nu dagdagelijks mee te mogen werken en anderen te enthousiasmeren over deze fantastische kleurentaal die zorgt voor inzicht en begrip onder elkaar!

Kim Billiard

Mijn passie naast Talent Management

Motorsport

Buiten mijn passie voor Talent Management, geniet ik graag van de motorsport!

Ik ben geboren in een motorfamilie: mijn vader, broer en neven rijden allemaal met de motor. De passie voor snelheid en ronkende motoren zit dus in het bloed.
Gedurende enkele jaren heb ik zelfs samen met mijn ex-man professioneel lesgegeven in doorgedreven Motor Rijvaardigheid: bergtrainingen in Eifel, bochtenstages in de Ardennen, doorgedreven motorbeheersing,... Ontzettend fijn!
Ook hier heb ik volop genoten van de combinatie van motorsport en coaching, met als doel de cursisten op niveau te brengen, om nog meer te kunnen genieten van een ontzettend fijne sport.

Mensen helpen is de rode draad in mijn leven, hier geniet ik dan ook dagdagelijks van!  

Kim BilliardMORIS

Mijn trouwe vriend, Moris, trekt me elke dag met veel plezier de natuur in!

Hij is een Australische Herder en zit boordevol energie, schelmerij,... Moris is altijd vrolijk en heeft dan ook een zeer opgewekt karakter. Steeds enthousiast om aan een nieuw avontuur in de natuur te beginnen stappen en volop te ontdekken. Ik waardeer elke dag onze mooie momenten samen, het is een pracht van een hond!
Mijn mooie Moris.


MAAK EEN AFSPRAAK

Zo, nu ben je iets meer te weten gekomen over mij.

Tijd om jou beter te leren kennen!
Heb je interesse in Leadership Coaching, Team Coaching, Talent Development, onze DISC Trainingen of ben je op zoek naar een nieuwe job?

Neem contact met me op via 0468/333.115 of kim@lotushr.be

 

Ik verwelkom je graag op ons kantoor, uitsluitend op afspraak.

LOTUS HR Kim BilliardWat is Executive Recruitment?

Executive Recruitment is een gespecialiseerde vorm van recruitment waarbij je als bedrijf wordt geadviseerd op het gebied van werving en selectie van kandidaten voor hoge functies (boven de 100K), voor zowel vaste als projectmatige aanwervingen.

Executive Search, ook wel bekend als headhunting, is een manier van rekruteren die altijd vertrekt vanuit een heel specifieke behoefte of vacature in een bedrijf. In deze krappe arbeidsmarkt wordt deze gespecialiseerde manier van rekruteren naast directieleden ook doorgetrokken in de search naar andere profielen. 

LOTUS HR heeft een mooie ervaring in Executive Search, daarom behoort dit absoluut tot onze specialisatie. Dankzij een jarenlange ervaring in verschillende sectoren, kon ik een groot netwerk uitbouwen. Enerzijds dankzij de opgebouwde band die je creëert tijdens doorgedreven Management Coachings en Executive Assessments, anderzijds dankzij een jarenlange ervaring in Executive Search zelf.


Voor welke vacatures kan je bij ons zoal terecht

Mijn netwerk binnen de C-Level Profiles is divers (€ +200K):

 • CEO      (Chief Executive Officer)
 • CTO      (Chief Technology Officer)
 • CFO      (Chief Financial Officer)
 • CMO     (Chief Marketing Officer)
 • CIO       (Chief Information Officer)
 • COO     (Chief Operating Officer)
 • CCO     (Chief Commercial Officer)
 • CHRO   (Chief Human Resources Officer)
 • CSO      (Chief Security Officer)
 • CSO      (Chief Sustainability Officer)
 • CDO      (Chief Data Officer)
 • ...


Ook voor management vacatures kan je uitgebreid terecht bij LOTUS HR (€ +100K): 

 • HR Manager
 • Finance Manager
 • Marketing Manager
 • Accounting Manager
 • Sales Manager
 • Office Manager
 • Plant Manager
 • Operations Manager
 • Technical Manager
 • Engineering Manager
 • Facility Manager
 • Maintenance Manager
 • Operational Excellence Manager
 • Sustainability Manager
 • Logistiek Manager
 • Supply Chain Manager
 • Purchasing Manager
 • Aankoop Manager
 • Fleet Manager
 • ICT Manager
 • ... Hoe werkt Executive Recruitment?

Executive Recruitment via LOTUS HR begint steeds met een persoonlijk intakegesprek. Omdat mijn search voor jullie vaak vertrekt vanuit een specifieke nood of behoefte binnen jullie organisatie, wil ik deze eerst goed leren kennen. Op die manier kan ik vanuit mijn netwerk en expertise meteen op zoek gaan naar de juiste kandidaat, die zowel qua werkprofiel als qua persoonlijkheid en ingesteldheid een goede cultuurfit is. Tijdens dit intakegesprek geef ik ook steeds mijn advies over het gezochte profiel, en over de interne sollicitatieprocedure. 

Dit intakegesprek vraagt dus meteen van bij de start om dat wederzijds engagement

Van daaruit kan ik met volle focus verder aan de slag voor jullie. Ik werk aan een kwalitatieve targetlist en zoek daaruit de kandidaten die matchen met de ambitie, salaris, motivatie, cultuurfit,... die verwacht wordt. Hierin moet voor mij een goede match zijn voor beide partijen, want deze kandidaten geven vaak een stabiele carrière op voor de switch die ik hen voorstel. Zij leggen letterlijk hun carrière in mijn handen op dat moment en die verantwoordelijkheid neem ik niet licht op.

De eindkandidaten die ik het best zie matchen, worden voorgesteld in een helder screeningsrapport. Dit kan eventueel aangevuld worden met een Executive Assessment van de eindkandidaat.  

Tijdens de sollicitatiegesprekken begeleid ik het verloop steeds mee en bezorg achteraf snel de feedback van beide partijen. Als werkgever kiezen jullie voor de kandidaat met de beste fit in jullie organisatie. Van daaruit begeleid ik beide partijen in een akkoord over de loonvoorwaarden en een fijne opstartExecutive Search  -  Executive Recruitment

Executive Search is dus een gespecialiseerde vorm van recruitment, maar er is toch een wezenlijk verschil. 

In Executive Search zit veel diepgang en wederzijds engagement. Executive Search vertrekt vanuit de werkelijke uitdagingen waar een bedrijf voor staat. Een belangrijke nuance en een wezenlijk verschil in aanpak, voor het rekruterende bedrijf. Daarnaast waarderen ook de kandidaten deze kwaliteit en appreciëren ze deze kwalitatieve, persoonlijke aanpak.

Daarom breng ik eerst de concrete bedrijfsnoden in kaart en vertaal die naar de kandidaat. De knowhow en kennis verzamelen om dat te kunnen, vergt tijd en ervaring. Deze methodiek kan je dus niet vergelijken met die van interimkantoren of werving- en selectiekantoren. Zij werken vaak op tientallen vacatures tegelijk en richten zich voor invulling op beschikbare werkkrachten. Doordat zij zoveel vacatures aannemen voor die werkwijze, kunnen zij geen tijd en focus leggen op jouw vacature. Via Executive Search zit ook daar het grote verschil. Je geeft je vacature door en krijgt door ons volledige focus gelegd op het invullen ervan. Wij richten ons ook eerder naar die andere 70% van de markt: kwalitatieve kandidaten die nog aan het werk zijn en selectief uitkijken, maar getriggerd worden door onze voorstelling van jouw organisatie en vacature. 

Executive Search, headhunting, vereist een specifiek netwerk. Daarom connecteer ik doelbewust met het juiste talent en specifieke executives. Het feit dat ik dit al 10 jaar op deze manier aanpak, en dit combineer met Management Coaching en Talent Coaching, zorgt ervoor dat ik ondertussen kan putten uit een zeer kwalitatief netwerk voor deze Executive Searches. 

Ik werk gedreven in al mijn Executive Searches, maar steeds met integriteit, discretie, respect en met een persoonlijke aanpak die rendeert op lange termijn voor alle partijen. In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt deze vorm van recruitment naast directie ook doorgetrokken voor het invullen van andere gespecialiseerde profielen.

Ons kantoor is doelbewust gevestigd te Leuven, centraal in België, zodat wij voor werkgevers vanuit het hele land deze gespecialiseerde profielen kunnen aanbieden.
LOTUS HR - de achterliggende betekenis van de LOTUS bloem:

"Deze bloem ontstaat in de duisternis en eenmaal boven water groeit zij uit tot een prachtige bloem.
Ze staat voor de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin."
Kim Billiard
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x