LEADERSHIP COACHING

ONZE SPECIALISATIE

LEIDERSCHAPSONTWIKKELING EN PERFORMANCE COACHING

Als leider wordt van ons verwacht dat we de visie en missie van de organisatie uitdragen en de onderneming naar mooie resultaten loodsen. Dat we inspireren en motiveren in een werkomgeving waarin mensen het beste van zichzelf kunnen geven. Als leider brengen we onze teams naar een hoger werkniveau en behalen op die manier de gewenste resultaten. Daarnaast behoud je graag voor jezelf een realistische work-lifezodat je op lange termijn efficiënt op dit niveau kan blijven functioneren. Om dat te kunnen, is een degelijke dosis zelfkennis van grote waarde. 

Leiderschapsontwikkeling is een efficiënte manier om de organisatie geoptimaliseerd te laten groeien en aan jouw persoonlijke ontwikkeling te blijven werken. 


Oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coaching

De Business Coach / Executive Coach van LOTUS HR is Kim Billiard. Zij is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en performance coaching dankzij concrete, oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coaching. Kim fungeert als externe, neutrale sparringspartner doorheen het hele coaching traject.


VOOR WELKE COACHINGS KAN JE BIJ ONS TERECHT?

Kim Billiard is een oplossingsgerichte en prestatiegerichte business coach. De onderwerpen zijn dus vaak uiteenlopend, maar omvatten voornamelijk concrete leadership struggles, projecten of situaties

Enkele voorbeelden zijn people coaching, situationeel leiderschap, efficiënt leidinggeven, vaker durven of leren neen te zeggen, hoe intern omgaan met change management, communicatiestijl naar het bestuur en eigen team van leidinggevenden, strategie bepalen en uitwerken, generation leadership, timemanagement en business planning, zelfleiderschap, P&L Management, ontwikkelen van eigen leiderschapstijl, projectmanagement, ownership, zelfsturende teams, KPI management, lead by example, feedback en evaluaties,...  

Alles wordt uitgewerkt op maat van jou: 

 • Coaching en eventuele talent screening van een potential die voor het eerst in een management rol zal starten in de organisatie;
 • Creatie van een (middle) management: screening van de potentials in de organisatie met bijhorende coaching, alsook selectie van potentials buiten de organisatie. Positieve fusie en coaching van dit nieuwe management team;
 • Management- of directieleden die coaching wensen bij een case of concreet business project;
 • Begeleiding van management of directie bij team coachings, performance coaching, ownership, human engagement, retentiebeleid,...;
 • Coaching bij change management of na een fusie / integratie; 
 • Business Coaching bij opstart van een onderneming of nieuwe teams / afdelingen;
 • Coaching specifiek op jouw maat, afhankelijk van de noden;
 • ... 


COACHING TRAJECT

Een coaching traject wordt steeds op maat uitgewerkt en dynamisch aangepast wanneer nodig.

Over het algemeen wordt een halve dag business coaching om de 2 weken ingepland tijdens een langduriger traject. De duurtijd hangt daarbij volledig af van het groeiparcours dat dient te worden afgelegd. Voor intensieve of ad hoc coachings, kan een volledige dag of wekelijkse begeleiding in de aanvangfase een goede keuze zijn.

1. Intakegesprek opdrachtgever

Om ons traject kwalitatief te kunnen aanvangen, is een eerste intakegesprek met de opdrachtgever van belang. Welke verwachtingen worden er gesteld en wat is de visie vanuit de organisatie?

2. Intakegesprek coachee 

Welke doelstellingen heb je jezelf gesteld en wat zijn jouw verwachtingen binnen dit coaching traject? Welke verwezenlijkingen heb je voor ogen en hoe gaan we dit samen aanpakken? Waar loop je momenteel tegenaan en welke aanpak heb je al geprobeerd? Weet je wat de bestuurders / organisatie van jou verwachten? Wie ben jij als leider en waar wil je naartoe? 

3. Business Coaching

We gaan van start, volledig op maat van jou en de organisatie! Dankzij deze individuele coaching bouwen we een relatie van vertrouwen op, waarbij Kim jou als discrete en externe sparringspartner begeleidt dankzij actief luisteren en best practices uit een ruime ervaring Leadership en Business Coaching. 

4. Feedbackmoment 

Wanneer ons coaching traject afgelopen is, organiseren we zowel voor de opdrachtgever als de coachee een feedbackmoment dat deze groei mooi afsluit. 


TARIEVEN

Coaching
 • Halve dag coaching zonder rapportage          750 Euro  (excl. BTW)
 • Halve dag coaching met rapportage               950 Euro  (excl. BTW)
 • Hele dag coaching zonder rapportage          1250 Euro (excl. BTW)
 • Hele dag coaching met rapportage               1450 Euro  (excl. BTW)

Assessment
 • Executive Assessment                         2000 Euro  (excl. BTW)
 • Management Assessment                  1750 Euro  (excl. BTW)
 • Leadership Assessment                      1500 Euro  (excl. BTW)

Wij voorzien dus steeds een coaching volledig afgestemd op jouw wensen, op jouw maat.
Kim BilliardDE DISC KLEURENTAAL EN HET LOTUS DIAGRAM

Om jouw talenten te ontdekken en je hierin nog meer te laten schitteren, gebruiken wij voor onze trainingen en coachings regelmatig de kleurentaal van DISC

Deze toegankelijke kleurentaal geeft ons inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van effectiviteit op individueel, team- en organisatieniveau.

De DISC methode brengt iemands persoonlijk voorkeursgedrag, talenten, communicatiestijl en groeimogelijkheden in kaart. DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen en is krachtig door zijn eenvoud. We hebben al deze stijlen in ons, de combinatie hiervan bepaalt onze eigen persoonlijke stijl.

In welke voorkeurgedragskleur kan jij je het best vinden? Welke leiderschapsstijl heeft jouw voorkeur?
Ontdek het hier!


LOTUS HR
Wat is het LOTUS diagram? 

CREATIEVE DENKTECHNIEK

Het LOTUS diagram is een tool voor brainstormen waarbij een visuele weergave van een idee gebruikt wordt. Het is in zekere zin vergelijkbaar met mindmapping, maar door middel van de aangebrachte structuur kunnen er betere resultaten bereikt worden dan bij het traditionele mindmappen. Aan de tool wordt ook wel de naam lotusbloesemtechniek gegeven.

Het LOTUS diagram begint met een centraal idee of thema, en wordt vervolgens uitgebreid door middel van oplossingsgebieden of gerelateerde thema’s. De techniek spoort de coachee aan om een volledig uitgewerkt idee te hebben voordat het als voltooid beschouwd wordt.

Lees er hier meer over! 


LOTUS HR
Onze coachings kunnen kwalitatief doorgaan bij LOTUS HR, in ons kantoor te Leuven.
Met evenveel plezier komen wij naar jullie toe, voor een coaching in jullie eigen werkomgeving.

Kim BilliardNeem contact op met Kim Billiard om de mogelijkheden op maat verder te bespreken!
LOTUS HR - de achterliggende betekenis van de LOTUS bloem:

"Deze bloem ontstaat in de duisternis en eenmaal boven water groeit zij uit tot een prachtige bloem.
Ze staat voor de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin."


ONTDEK OOK DE ANDERE BUSINESS COACHINGS LEADERSHIP COACHING
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x